Tisztít, gyógyít, melegít: a gyömbértea

Ettől függ, hogy a kávét vagy a teát szeretitek jobban

Egy új kutatás azt vizsgálta, vajon hogyan érzékelik az emberek a keserű ízt. Ez dönti el ugyanis, hogy mennyi kávét isznak naponta.

A Scientific Reports folyóiratban közzétett tanulmányban a kutatók több mint 400 000, 37 és 73 év közötti brit felnőtt genetikai adatait elemezték. Azt állapították meg, hogy a génjeinktől függ, mennyire érezzük keserűnek a koffeint.

A keserűíz-receptorok a felelősek

Az egyik típusú receptorral rendelkező személyek inkább a kávét részesítik előnyben, olyannyira, hogy akár napi több mint négy csészével is megisznak a nedűből, míg egy másik típusú receptorral rendelkezők sokkal szívesebben kortyolnak teát.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos