Egyéb kategória

DIY karácsonyi ajándék: levendulás fürdősó

Egyre inkább terjed a kézműves ajándékok hagyománya. Én ezzel kapcsolatban fontosnak tartom kihangsúlyozni, mennyire lényeges, hogy a kézzel készített ajándék mögött is legyen ötlet, legyen az a tárgy hasznos, és nem haszontalan porfogó.

vous - 2018.11.22.
DIY karácsonyi ajándék: levendulás fürdősó

Ilyen, ráadásul jollyjoker ajándék lehet egy fürdősó, aminek a nagymamától a nagynénin át a barátnőkig mindenki örülhet. Én levendulásat készítettem, és most elárulom, hogyan!

Fontos, hogy a kézműves ajándékokat jó előre találjuk ki, ne hagyjuk az utolsó pillanatra, így nem egy plusz letudnivaló lesz, hanem tényleg örömteli alkotás. Én jó előre kitaláltam a fürdősó ötletét, ezért már hónapok óta gyűjtögetem az egyforma befőttes üvegecskéket. Nem volt nehéz dolgom, mert a műanyag dobozos joghurtok helyett régóta üvegeset veszünk. Ezeknek az üvegeit eltettem, a címkéket láztattam, majd kimostam őket.

A levendulát még nyár végén, ősszel kezdtem gyűjteni a kertben. Ollóval levágam a virágos részeket, majd amikor a lakásban megszáradtak, Bálinttal esténként leszáraztuk őket. Az így kapott apró virágokat tovább szárítottam.

A további részleteket elolvashatjátok ide kattintva >>>

Objektum doboz

Ajánlott cikkek