Egyéb kategória

Most kell gránátalmát, pomelót és datolyaszilvát venni

Szinte minden zöldségesnél és diszkontáruház zöldségespultjában megtalálhatóak, az áruk pedig már-már a hazai gyümölcsökével vetekszik, sokan azonban még mindig nem tudják, hogyan kell pucolni és fogyasztani a gránátalmát, a pomelót és a datolyaszilvát.

vous - 2018.11.23.
Most kell gránátalmát, pomelót és datolyaszilvát venni

Az érzéki gránátalmáért drágább helyeken akár 3-400 forintot is elkérnek, de akciósan 125-150 forintért kapható a diszkontláncoknál. Vele kapcsolatban azonban gyakran kiderül, hogy bár sokaknak ízlik és szívesen fogyasztják, képesek akár fél órát is elszöszmötölni a felbontásával, mert nem tudják, hogyan is kell azt valójában. Hasonló a helyzet a pomelóval és a datolyaszilvával, melyek mára szintén mindennapos szereplői a zöldségesstandoknak. A pomelónak egyébként akár 5-600 forint is lehet darabja, mely akciósan 3-400 forint között mozog, a datolyaszilvát pedig akár 70 forintért is vehetjük darabját jobb napokon. Utóbbiból mondjuk nem érdemes nagyobb mennyiséget betárazni, mert az érettebb darabok könnyen megromlanak – a pomelónál és a gránátalmánál ez a veszély kevésbé áll fenn.

Nézzétek meg hogyan kell pucolni ezeket a gyümölcsöket!

Forrás:
Depositphotos
600

Olvassátok el ezt a cikkünket is a témában:

Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma önmagában is finom, de tökéletes választás salátákra, joghurtba, vagy smoothieként. Ez az ízletes egzotikus déligyümölcs ráadásul vitaminokban, és tápanyagokban is gazdag, így tökéletes választás az egészséges nassoláshoz.

Ajánlott cikkek