szex

Ahol nincs szex, annak mindig oka van

Számos oka lehet annak, ha egy párkapcsolatban nincs helye az intimitásnak. Vannak olyan élethelyzetek, amelyekben természetes a szex ideiglenes hiánya, de a hosszú távú elhagyása mögött mindig valamilyen mélyebb probléma húzódik.

A szexuális élet problémáiról beszélni szinte tabu, sokszor még a legjobb barátok között is. Férfiaknál soha, nőknél még csak-csak. Ki szereti bevallani, hogy két évtized után nem kívánja a párját, hogy nem jó a másikkal az ágyban ezért inkább hagyjuk a fenébe, vagy hogy olyan rondának érzi magát, hogy semmi pénzért nem vetkőzne le még a férje előtt sem? A szex hiányának ezer és ezer oka lehet, minden párkapcsolatban más. Az biztos, hogy bár elméletben mindenki tudja, hogy a jó párkapcsolatnak része a szexualitás is, a gyakorlatban már nem mindenhol működik a dolog.

Kézenfekvő indok a gyermek születése: egyes életszakaszokban természetes, hogy a fáradtság, az éjszakánként a szülői ágyba kéredzkedő gyerekek meghiúsítják az együttléteket. De ez ideiglenes állapot, ahol ha akarjuk, tudunk lehetőséget találni arra, hogy néhány percre egymáshoz bújjunk.
Ott van még a hűtlenség, mint az elhidegülés oka: bár többnyire már a megcsalás is egy szeretet nélküli vagy problémás párkapcsolatot jelent, de a megcsalt fél sértettsége és bizalmatlansága nyomán távolodik el a párjától, a megcsaló pedig kifelé kacsingatva is kiélheti igényeit.
És ott vannak az elhidegülés, eltitkolt és rejtett problémák, amiknek vagy tudatában vannak a felek vagy nincsenek, esetleg az egyik tudja, a másik nem, de olyan éket vernek kettejük közé, amire csak egy nagyon kiborult bili, vagy egy külső szemlélő (például egy terapeuta, mert pártatlan barát nincs) tud nyíltan rávilágítani.

Folytassátok a cikket!

Forrás:
iStock

Figyelem!
Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Elmúltam 18 éves, belépek!
Még nem vagyok 18 éves.