Egyéb kategória

Kisvállalkozást vezettek? Lessetek el környezetbarát trükköket a nagyoktól!

Változnak az idők, napjainkban mégis létezik egy elterjedt félreértelmezés, hogy a környezeti és fenntarthatósági célok ellentétesek az üzleti célokkal. Pedig számos nagyvállalat fenntarthatóvá vált, és tőlük a kisebb vállalkozások is elleshetnek néhány gyakorlatot.

vous - 2018.11.24.
Kisvállalkozást vezettek? Lessetek el környezetbarát trükköket a nagyoktól!

A világ legnagyobb és legjövedelmezőbb vállalkozásai fenntarthatóvá tették üzleti gyakorlatukat. Ráadásul felismerték, hogy ennek nem kell sok többletköltséggel járnia, mégis fellendíti a marketinget. Az Entrepreneur írt Peter Seligmann-ról, a Conservation International alapítójáról, aki olyan vállalatokkal dolgozott együtt a fenntartható gyakorlat javítása érdekében, mint a Starbucks, a Walmart, a Gap, a Disney és a McDonald's. Nem csak hiszi, hogy a fenntarthatósági erőfeszítések nem sértik a nyereséget, de azt is vallja, hogy hamarosan még több profitot fognak hozni. A fenntarthatóságra összpontosító vezető vállalatok már elkezdték felismerni a kihívásokat, tapasztalataik pedig értékes betekintést nyújtanak számotokra is.

Ezt az öt fenntarthatósági leckét tanulhatjátok el a legnagyobb vállalatoktól:

  • Etikus gyártók felkeresése

A Starbucks tavaly rekord nyereséget hozott létre, a hírnevének és annak köszönhetően, hogy magas színvonalú, etikus forrásból származó kávét szolgál fel. A vállalat hosszú távú elkötelezettsége által, a kávéjuk több mint 99 százaléka már etikus eredetű.

  • Partnerség a kutatásokban

A McDonald's, amely 2014 óta rendelkezik fenntarthatósági célokkal, nemrég bejelentette a kutatási partnerséget, hogy megvizsgálja a fenntarthatóság javításának módjait az Egyesült Államokban a marhahús ellátási láncon keresztül. A cég szintén bejelentette a 4,5 millió dolláros kezdeményezést az új legeltetési gyakorlatok tesztelésére.

  • Munkavállalókat a fedélzetre

A Walt Disney Company elkötelezett a fenntarthatóság és a megőrzés mellett számos fronton. A természet-dokumentumfilmek úttörője a „True-Life Adventures” sorozattal, agresszív üvegházhatást csökkentő célzattal rendelkezik 2020-ra, és egy hónapon át ünnepli a Föld Napját. A vállalat ösztönzi alkalmazottait az üzemanyag, a villamos energia, a víz, a papír és egyéb erőforrások megőrzésére, valamint ünnepli az egyes alkalmazottak kiemelkedő eredményeit ezen a téren.

  • Céltudatosság

A Gap Inc. nem új belépő a fenntarthatóság szempontjából. A vállalat az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló célját 2008-ban határozta meg. Elkötelezte magát a kibocsátás 20 százalékkal való csökkentésére 2015-ig. Ez a cél majdnem megduplázódott, így a kibocsátás közel 37 százalékkal csökkent.

  • Fogadjátok el, hogy valahol el kell kezdeni

Amikor a Walmart vezérigazgatója, Lee Scott először bejelentette a vállalat fenntarthatósági erőfeszítéseit 2005-ben, a fenntarthatósági támogatóktól azt a következtetést kapta, hogy nem állít fel határozott célokat. A cég rekordot írt, melynek célja 100 százalékos megújuló energia felhasználása, nulla százalékos hulladék keletkezése és olyan termékek értékesítése, amelyek fenntartják az embereket és a környezetet. A Walmart tovább finomította ezt az elkötelezettséget, és határozott számokat hozott.

Forrás:
Pixabay
Ajánlott cikkek