Egyéb kategória

Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

Környezeti felelősségünk, akár otthoni, akár üzleti szinten való teljesítése sürgetőbb, mint valaha. A zöld üzlet működtetése pozitív változáshoz vezethet számos területen.

vous - 2018.11.25.
Okos megoldások, amikkel környezetbaráttá változtathatjátok vállalkozásotokat

A környezetre gyakorolt óriási pozitív hatás mellett a zöld üzlet számotokra is jó. A 3R követése a hulladékhierarchiában (Reduce, Reuse, Recycle – csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás), és a források megőrzése valóban hosszú távon csökkentheti üzleti kiadásaitokat.

Íme a Huffingtonpost okos tippjei azoknak a vállalkozásoknak, akik szeretnék csökkenti ökológiai lábnyomukat:

  1. Irodai készletek: az iroda felszereléseket újrahasznosíthatóra cserélhetitek, fontos, hogy tudatában legyetek annak, hogy mit tudtok újrahasznosítani.
  2. A beszerzés terén is ügyeljetek a környezettudatosságra: keressetek zöld partnereket, ellenőrizzétek, hogy a szállítók környezetbarát szolgáltatásokat nyújtanak-e, ahol újrahasznosítják a csomagolást.
  3. Posta: bár digitális világban élünk, a vállalkozások még mindig túl sok papírt használnak. Válasszátok a környezetbarát, újrafelhasználható borítékokat, papírt.
  4. A web hosting terén is válasszátok a zöld megoldásokat.
  5. Berendezési tárgyak: kérdezzétek meg magatoktól: az irodátoknak tényleg új bútorokra van szüksége? Van-e mód arra, hogy felújítsatok idősebb darabokat? Ez olcsóbb, mint az új vásárlása, és jobb a környezet számára.
  6. Energiafelhasználás: egyre több vállalkozás tér át a megújuló energiaforrásokra.
  7. Számítógépek és elektronikai kellékek: ha újat vásároltok, keressetek olyan helyet, ahol visszaveszik a régi elektronikus eszközöket, válasszátok az elektronikus hulladék újrafeldolgozási programot, vagy adományozzátok jótékony szervezeteknek a használt gépeket.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek