repülő ég utazás

6 dolog, amit ne tegyetek utazáskor, ha egészséges életmódot folytattok

Utazás során is betartani az egészséges életmódot ma már könnyebb, mint valaha. A hotelekben edzőtermek találhatóak, a kisboltokban egészséges élelmiszereket vehettek, a reptéri élményt pedig javítják a vegán lehetőségek és a salátabárok. De csak azért, mert hozzáférhettek ezekhez, nem mindegyik választás jó döntés.

A Mind Bodygreen szerzője, aki átlagosan egy-két hetet utazással tölt havonta, összegyűjtött 6 olyan dolgot, amit nem javasol az utazás során.

 1. Megenni a nasit a repülőgépen
  Még akkor is, ha ezek egészségesnek tűnnek, tipikusan sósak, szárítottak, pörköltek, cukrozottak vagy csak tiszta, kifinomult szénhidrátok, amelyek olcsóak és sokáig elállnak. Csomagoljatok előre friss gyümölcsöket, dióféléket, és inkább ezekből fogyasszatok utazás közben.
 2. Alkoholos ital rendelése a repülőn
  Ezek csak dehidratálnak, és kellemetlenebbé teszik az utazást.
 3. Kihagyni az edzést
  Utazáskor hajlamosak lehettek felborítani a napirendeteket, pedig sokkal jobban érzitek majd magatokat, ha betartjátok a rendszeres napi étkezést és edzést. Még az időeltolódást is könnyebben viselhetitek.
 4. Elfelejtitek elcsomagolni a saját egészséges ételeiteket
  Ha visztek magatokkal az étrendeteknek megfelelő ételeket, nasikat, akkor kevésbé estek kísértésbe a pihenés alatt kínált egészségtelen ételek láttán.
 5. Nem terveztek előre
  Ha egészséges utazásra vágytok, tervezzétek meg az úti célt, azt, hogyan juttok el oda, hol szálltok meg, stb.
 6. Egészségtelen szokásokkal rendelkező emberekkel veszitek körül magatokat
  Ne kövessétek mások szokásait, írjátok le a céljaitokat, és ragaszkodjatok az egészséges szokásokhoz.
Forrás:
AFP / ZACH GIBSON