Egyéb kategória

Milyen kütyü van a táskádban? Amikor egy power bank hasznos lehet.

Ahogy egyre digitalizálódik a világ, manapság igenis bele kell tervezni a táskádba az extra kütyüket is. Jelen esetben a laptopot, laptoptöltőt, fülhallgatót, telefont, telefontöltőt, vagy pedig az egyre népszerűbb power banket is. Ebben a bejegyzésben Cserta Szandra, Magyarország egyik első otthonszervezési tanácsadója a táskarendszerezőkről és a power bankról is szót ejt.

vous - 2018.11.26.
Milyen kütyü van a táskádban? Amikor egy power bank hasznos lehet.

A táskád mérete és a magaddal cipelt tárgyak mennyisége élethelyzetnek, életkornak és az otthontól távol tartott órák számának arányosításától függ. Nem mindegy, hogy a táskád egy részét a sminkes szütyőd teszi ki, vagy pedig a gyerekednek a különböző nyamija. Aztán attól függően, hogy milyen messze megyünk az otthonunktól, hogy mennyi egyéb SOS saját nasi is szerepel a táska tartalmának listájában. Ismerek olyat, aki cserélgeti a táskáját, és van olyan is, mint például én, hogy 90%-ban azzal az egy darab táskával indul neki a városnak.

Egy valamiben biztos vagyok: a telefonod nélkül nem indulsz útnak. Kivéve, hogyha éppen valami digitális detox félét próbálsz csinálni, és megerőlteted magad, hogy nem viszel magaddal telefont.

Táskarendszerezés a kütyüknek

A táskádon belül azt javaslom, hogy minden körülmények között kis rendszerező tasakokban, részlegekben gondolkozz. Bontsd szét kategóriákra a táskádat. Így könnyebben tudod kezelni a tartalmát is. Például lesz egy szütyő/tasak/zseb/fül az intimhigéniának, a gyerekkel kapcsolatos ételnek és játékoknak, a sminkeknek és így tovább, egészen az elektronikáig.

Ahogy egyre digitalizálódik a világ, manapság igenis bele kell tervezni a táskádba az extra kütyüket is. Jelen esetben a laptopot, laptoptöltőt, fülhallgatót, telefont, telefontöltőt, vagy pedig az egyre népszerűbb power banket is. Ha nem tudnád mi az a power bank, a hordozható vésztöltők többszöri feltöltésre elegendőek. Vagyis nem kell négykézláb keresgélned a kimenetet a tárgyalóban, hogy fel tudd tölteni a telefonodat, hanem előkapod a táskádból (természetesen az elektronikai rendszereződön belül) a power banket és kényelmesen feltöltöd (mert otthon feltöltötted a power bankedet, ami most feltölti a telefonodat).

Priorizálni

Ha belegondolsz, milyen fura már, hogy egy közel fél kilós kütyüt cipelsz egész nap csak azért, hogyha esetleg, valamilyen oknál fogva mégis lemerül a telefonod, akkor legyen lehetőséged feltölteni külön szenvedés és dugalj keresése nélkül is…

…azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a 21. században nem a mamutoktól, vagy a farkasoktól félünk, hanem:

  • ha nincs megfelelő WIFI otthon
  • ha 1%-os töltöttségi szintet eléri a telefonunk.

Ebben a fenti esetben pánikszerűen viselkedünk. Itt nem csak az Y vagy a Z generációsokra gondolok. Bizony az X generációsok egyre nagyobb hányada válik függővé a telefonjának. Itt persze nem csupán a különböző játékok, vagy a közösségi médián töltött idő ami számít. A telefonodon dolgozol, ott írsz emailt, a Messengeren üzensz a munkatársaidnak, és az Instán adod le a rendelést a következő karácsonyi bulihoz.

Egy szóval a priorizálás itt egy kulcsfogalom. A hátad amúgy is meg van terhelve az egyéb dolgoktól, és jelen helyzetben át kell gondolnod, hogy egy 400 grammos power bank és egy fél literes kulacs, vagy pedig csak egy másfél literes ásványvizes palack, amit a hátad kibír. Hiszen ezt egész nap cipelni fogod.

Az se biztos, hogy mindig, minden körülmények között kell cipelned, hiszen a laptopodat sem cipeled állandóan magaddal, kivéve ha digitális nomádnak készülsz és kávézókból és közösségi irodából dolgozol. Így amikor nincs szükséged a kütyükre, akkor az egész elektronikai dolgok tárolására alkalmas rendszereződet ki is veheted a táskádból. Sőt vedd is ki a táskából, ne cipelj feleslegesen semmit se.

Mikor lehet hasznos egy Power bank? A választ a bejegyzés folytatásában találjátok meg >>>

Ajánlott cikkek