kutya-hazi-allat-feher-vidam

Ez történik velünk, ha a kutyánkkal alszunk

Az Anthrozoös-folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutyával alvás jelentős pozitív hatással van a nők alvási minőségére.

A kutatók 962 felnőtt, az Egyesült Államokban élő nőt kérdeztek meg, akiknek 55 százaléka legalább egy kutyával osztotta meg ágyát, 31 százalékuk minimum egy macskával aludt, 57 százalékuk pedig egy másik emberrel. Az eredmények azt mutatták, hogy kutyával aludni sokkal pihentetőbb, mint macskával, sőt, meglepő módon még az embernél is.

Forrás:
pexels.com

"Akik kutyával aludtak, arról számoltak be, hogy kiskedvencük nemhogy nem zavarja az alvásukat, hanem kényelmet és biztonságot is ad" – írta a tanulmány. "Ezzel szemben a macskák ugyanolyan „zavaróak” voltak, mint az emberek, és kevésbé kényelmes és biztonságos volt velük aludni, a beszámolók szerint.
Persze, hátrányai is vannak az együttalvásnak, mint például a szőr, az allergia, és az, hogy a kutya azt gondolja, egyenlőek vagyunk. A szakértők szerint viszont, ha a kutyánknak nincsenek viselkedési problémái, önmagában ez a helyzet nem vezet a dominancia felborulásához.