Karácsonyi ajándék

Minek örülnek karácsonykor a férfiak, és minek a nők?

Ha karácsony, akkor ajándékozás, és persze jön a nagy fejvakargatás: mit vegyünk a pasinknak? És hogy fogadjuk, ha nem azt kaptuk, amire vártunk?

Könnyek a fa alatt

Hogy tehetted ezt?! Hányszor hangzott már el ez a kérdés egy nő szájából, miután átvette karácsonyi ajándékát szerelmétől! Annyi minden elromolhat. Nem megfelelő a hangulat, az időzítés, nem égnek a fények, nem olyan a csomagolás, nem azt kaptuk, amit vártunk, sőt, azt sem, amit vártunk, esetleg tudjuk, hogy az az ajándék tavaly még másé volt… Kiakadunk. Nekünk az a doboz nemcsak egy doboz, hanem a szeretet, a törődés, az odafigyelés, a párkapcsolat szimbóluma, és képesek vagyunk hónapokra megsértődni egy ronda vagy nem megfelelő ajándék láttán. Na pontosan ezért gyűlöli a legtöbb férfi a karácsonyt: mert olyan nagy a kockázat, és olyan  nehéz eltalálni, minek örülne a másik. Mivel sok férfi – és nő is! – stresszel az ajándékvásárláson, nem ciki előre megbeszélni, ki mit ad a másiknak, mire vágyik, vagy listát írni, amiről választani lehet egy-két tételt.

A férfiak és az ajándékok

Az ajándékot azonban nemcsak venni kell férfiként, de elfogadni is. Ahány férfi, annyiféle hozzáállás létezik ezen a ponton is. A pasik egy része kikéri magának, hogy ő ajándékot kapjon, hagyják őt békén legalább abban a néhány napban, és ne faggassák már októberben arról, minek örülne. Kap, amit kap, ha már muszáj, hagyják enni és szundítani, aztán kész. A másik véglet az a férfi, aki vérig sértődik, ha nem a megfelelő ajándékot kapja, vagy ízléstelen holmival lepik meg. Az átlagos férfi pedig örül a zokninak és az ötödik ugyanolyan övnek is, mert majd még jó lesz valamire, vagy maximum elrakja a szekrény mélyére, és többet nem gondol rá. Ha meglepik valamivel, ami számára fontos, ha kifigyelték titkos vágyait, akkor zavarba jön, és nagyon tud örülni, de nem ül sírva a sarokban, ha ez mégsem történt meg. A nőkkel ellentétben nem mindegyik férfi várja el a személyes, abszolút hozzá illő, hónapokon át mérlegelt és gondosan csomagolt ajándékot, egyszerűen azért, mert nem kapcsolja hozzá a saját értékességérzését, karácsonyélményét, és nem a kapcsolat fokmérőjét látja a dobozban. Csak egy ajándékot.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Hámori Zsófia