Egyéb kategória

Superfoods – Szuperételekkel az egészséges életért

Az egészséges táplálkozás lényege változatlan, hiába is bukkannak fel évről-évre a legkülönfélébb diéták. A változatos, egészséges ételek fogyasztásának fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni, ám még így is gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla és ilyenkor jól jön egy kis emlékeztető.

vous - 2018.11.29.
Superfoods – Szuperételekkel az egészséges életért

Itt jönnek képbe a superfoodok – magyarul a szuperételek,- amik tulajdonképpen évszázadok óta jelen vannak táplálékaink közt, ám hihetetlen tápanyag gazdagságukat mégis csak nemrégiben fedeztük fel. Írásomban most megismerhetsz néhány valószínűleg gyakran fogyasztott étel, kedvező élettani hatásával illetve bemutatok néhány különlegesebb falatot is, amikkel megszínesítheted és egészségesebbé varázsolhatod táplálkozásod.

Fehérjében gazdag; a tojás

Ha te is imádsz reggelire tojásos ételeket fogyasztani, csak így tovább! A tojás az egyik leginkább tápanyagokban gazdag élelmiszer, főként mivel számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amit más táplálékokból sokkal nehezebben vesz fel a szervezetünk. Gondolok itt például a B vitaminokra, az A vitaminra a szelénre vagy a vasra. Ráadásul a tojás fantasztikus fehérjeforrás, és sokéleképpen elkészíthető így sosem unalmas. Főtt tojás, rántotta, tojásos muffin, omlett, lágytojás és még sorolhatnám, mind fantasztikus löketett ad egy jó reggelhez.

Fontos azonban, hogy mindenképp megfelelő forrásból származó (bio, szabadtartású) tojást vásárolj!

Szagosan erős; a fokhagyma

Rengeteg ételben fellelhető, főként ízesítésre használt gyógynövény. Híres vérnyomás és koleszterin csökkentő hatásáról, a népi gyógyászatban már régóta használatos számos betegség gyógyítására. A legjobb nyersen, kicsit megtörve fogyasztani így elkerülhetjük, hogy a főzés miatt elveszítse értékes hatóanyagait. Sokan nem szeretik jellegzetes, erős szaga miatt, ám érdemes félretenni az ellenérzéseket. Vegyületei erősítik az immunrendszert, segítenek a szervezetben található gyulladások leküzdésében és az általános közérzetet is javítják.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok >>>

Ajánlott cikkek