Visszavonhatatlanul itt a sütőtök szezonja, amerre csak járunk, mindenhol csábítva csalogatnak világító narancs színükkel, és nem is érdemes ellenállni nekik, mert olyan változatosan, sósan és édesen használhatjuk a konyhában. Most puha és fűszeres kenyér készült vele citromos mázzal, nagyon omlós és isteni finom.
A sütőtök most kezd igazán finom lenni, amikor már kicsit megcsípi a dér, a sütőben sütve ráadásul intenzívebbé is válik az íze, ahogy a benne lévő cukor karamellizálódik, és tökéletes alapanyaga süteményeknek (is). Ha a sütést leszámítjuk, akkor gyors kevert tésztával jó szaftos, fűszeres és omlós finomságot készíthetünk belőle, mint amilyen ez a mandulával gazdagított kenyér is.
Sokáig friss, uzsonnára, vendégvárónak, de még reggelire is tökéletes, fahéjtól és gyömbértől illatos, gazdagítható darabolt magokkal, mazsolával, amit csak szeretünk, de érdemes citromos mázzal is kipróbálni, mert nagyon jól ellenpontozza ennek frissessége a süti telt aromáit.
Fűszeres sütőtökkenyér citromos mázzal
Hozzávalók:
Az elkészítéshez kattintsatok IDE!