Egyéb kategória

Így védjétek meg a gyerekeket az elektronikus eszközök káros sugárzásától

A felnőttek is érzékenyek a káros sugárzásokra, de a gyerekek szervezete még inkább rosszul tűri ezeket. Az elektronikus eszközök nagy mennyiségű sugárzást bocsájtanak ki, ezért figyeljetek oda arra, hogy gyerekeitek megfelelően használják-e ezeket.

vous - 2018.12.01.
Így védjétek meg a gyerekeket az elektronikus eszközök káros sugárzásától

Az EcoWatch írt arról, hogy bármilyen eszköz, ami Wi-Fit használ, sugárzást bocsájt ki rádiófrekvenciás energia formájában. Beleértve az okostelefonokat, laptopokat, tableteket, okosórákat, stb. A sugárzás mennyisége a készüléktől és a jel erősségétől függ.

Szerencsére van néhány dolog, amit megtehettek, hogy csökkentsétek a sugárzás mennyiségét, és elérjétek, hogy a gyerekek kevesebb sugárzásnak legyenek kitéve.

  • Távolság: tanítsátok meg a gyerekeknek, hogy valamivel távolabb üljenek a laptopoktól, és a mobiljukat a táskájukban, ne a zsebükben hordják.
  • Repülőgép üzemmód: ez különösen akkor fontos, ha a jel gyenge vagy mozgásban vagytok – például egy autóban vagy vonaton, repülőn. Minél nehezebb egy eszköznek megtalálnia a jelet, annál jobban dolgoznia kell rajta, és annál nagyobb a sugárzás. Amikor repülőgép üzemmódban vagytok, az eszközök nem küldnek, vagy nem keresnek jelet, ezért nem bocsájtanak ki sugárzást.
  • Headset, fülhallgató: a mobiltelefonok a legmagasabb sugárzást bocsátják ki telefonhívás közben, és ez a szint még jobban felbukkan, ha a jel gyenge vagy mozgásban van. Ezért tanítsátok meg a gyerekeknek, hogy mindig használjanak headsetet, fülhallgatót vagy kihangosítást, amikor telefonálnak, és tegyék a készüléket az asztalra, karfára, stb.
  • Ne hagyjátok, hogy a gyerekek az elektronikus kütyükkel aludjanak, és ne aludjanak a router közelében sem.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek