Egyéb kategória

Hatalmas lépés a műanyagszennyezéssel szemben! – Műanyagmentessé vált a maglódi Korzó ételudvara!

A műanyagszennyezés mostanában egy olyan téma, amiről muszáj beszélnünk. Rengeteg környezeti problémát okoz, amiért mi magunk is felelősek vagyunk, ám tehetünk ellene! A maglódi Korzó most nagy lépésre szánta el magát, ételudvarukat teljesen műanyagmentessé tették!

vous - 2018.12.02.
Hatalmas lépés a műanyagszennyezéssel szemben! – Műanyagmentessé vált a maglódi Korzó ételudvara!

Ahhoz, hogy a műanyagszennyezést visszaszorítsuk, rengeteget kell tennünk és valószínűleg még nagyon az út elején vagyunk. A Ceetrus Hungary azonban Magyarországon az elsők között tette meg az első nagyobb lépést egy jobb, tisztább és szebb jövő reményében. A november 26-ai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az eddig használt eldobható műanyageszközöket teljesmértékben lecserélik a maglódi Korzó ételudvarában. Helyette egy úgynevezett PLA anyagot fognak ezentúl használni, amely 100%-ban növényi anyagokból készül, és amelynek előállításánál a szén-dioxid kibocsátás 79%-al lesz kevesebb. A kezdeményezés és maga a megvalósítás igazán fantasztikus korunkban, amikor a műanyag megannyi problémáért felelős. Ha tehetjük, kerüljük el a műanyag használatát, az ebből készült zacskók helyett válasszuk a papírt, a szórakozóhelyeken pedig ne kérjünk szívószálat, és igyunk inkább üvegpohárból.

Forrás:
Kukta Dóra

Az eseményen résztvető Till Attila moondanivalóját érdemes megfontolnunk:

„A műanyagszennyezés csökkentésében jelentős szerepe van az egyéni felelősségnek, ezért tudatosan törekednünk kell arra, hogy minél kevesebb hulladékot képezzünk.” 

Ajánlott cikkek