Egyéb kategória

Kandírozott gyömbér házilag

A kandírozott gyömbér az egyik legfinomabb csemege, csípős és pikáns, kellemesen átmelegít és felpörget, ha magában elrágcsáljuk, de aprítva akár sütibe is tehetjük. Házilag elkészíteni sem nagy ördöngösség, és különleges gasztroajándéknak is remek.

vous - 2018.12.08.
Kandírozott gyömbér házilag

A gyömbérről tudjuk, hogy egy elképesztően jótékony hatású, csodás fűszer, immunerősítő, a baktériumok ellen tisztító, fertőtlenítő hatással bír, emellett serkenti az anyagcserét és élénkítő hatású, így torokfájás, köhögés, megfázás, hasfájás, puffadás esetén – vagy megelőzésére – is nagyon jól működő természetes gyógyszer. És mindehhez még finom is, egyszerre csípős és friss, édes és sós ételekhez is jól passzol, kandírozva pedig egyszerűen mennyei!

A kandírozás tulajdonképpen nagyon egyszerű, de kicsit időigényes, sok dolgunk viszont nincs vele – a végeredmény pedig egyrészt egy nagyon finom édes rágcsa, ami még egészséges is, kristálycukorban vagy csokiban megforgatva szuper gasztroajándék, melléktermékként pedig egy sűrű gyömbérszirupot kapunk, ami teába, forró csokiba, turmixba téve is remek, és benne van mindkettőben a gyömbér rengeteg jó tulajdonsága és pazar aromája.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek