„Tényleg jól áll rajtam ez a ruha?” – ezek a rajzok segítenek a vásárláskor

Egyszerű kérdések, amiket érdemes feltennetek, ha környezettudatosan vásároltok

Az átgondolt, környezettudatos vásárlás alapja, hogy csak átgondoltan vásároljatok, ne érzelmi alapon vegyetek meg sok-sok olyan dolgot, amire valójában nincs is szükségetek. Keressétek a fenntarthatóbb vállalkozások termékeit, a hosszútávon használható darabokat, és tegyétek fel magatoknak az alábbi kérdéseket, mielőtt megvennétek valamit.

A Mind Bodygreen szerzője szilárdan hisz abban, hogy a kevesebb és jobb dolgok vásárlása az út a fenntarthatóbb, környezetbarát jövőhöz, és az ökológiai lábnyomotok csökkentéséhez.

Íme 8 kérdés, amiket mindig tegyetek fel magatoknak, mielőtt új holmival bővítenétek szerkényetek tartalmát:

  1. Az új darab illik a ruhatáratokba? Ha el tudjátok képzelni, hogy többféleképpen viselitek majd ruhatáratok régebbi elemeivel, csak akkor vegyétek meg.
  2. Milyen anyagból készült? Keressétek a fenntartható, környezetbarát anyagokat.
  3. Kényelmes? Ne vásároljatok olyat, amit nem éreztek magatokénak.
  4. Milyen mosási, szárítási útmutatója van? Ha ezt megnézitek, felesleges pénz és időpocsékolástól mentitek meg magatokat.
  5. Etikus módon készült? Nézzetek utána, hogy a márka megfelel-e az etikai normáknak.
  6. Ez olyan valami, amit igazán szerettek?
  7. Jövőre is hordani fogjátok? Vásároljatok hosszútávra.
  8. Hányszor fogjátok viselni? Vannak olyan kampányok, amik azt hirdetik, hogy olyan darabokat vegyetek meg, amiket legalább 30-szor viseltek majd.

Ezekkel a tippekkel pénzt takaríthattok meg, kevesebb olyan ruha áll majd a szekrényetekben, amit csak egyszer, vagy soha nem hordtatok, és csökkentitek a káros környezeti hatásokat.

Forrás:
Depositphotos