Egyéb kategória

Mediterrán csirke omlósan, fűszeres paradicsomszószban

Hűvös és szürke napokon muszáj ellenpontozni valahogy az időjárást, és valami színes, szószos-szaftos finomsággal kényeztetni magunkat. A mediterrán ízvilágú, paradicsomos raguval készülő csirkecombok például remek szolgálatot tehetnek ilyenkor - az omlós hús és a fűszeres paradicsom kettőse igazi hangulatjavító.

vous - 2018.12.10.
Mediterrán csirke omlósan, fűszeres paradicsomszószban

Egyszerű és kiadós, gyors és nagyon finom, egy nagyobb serpenyőben készül ez az ízletes, olaszos csirkecomb, ami a benne lévő kis fehérbor és a paradicsom savasságának köszönhetően nagyon omlósra, szaftosra puhul. A szószt a klasszikus bazsalikom, oregánó és rozmaring mellett egy kis sárgarépa és szárzeller, és persze fokhagyma és hagyma teszik még zamatosabbá, selymessé és sűrűvé főve a csirke társaságában.

Mediterrán paradicsomos csirke

Hozzávalók:

  • 6 darab felső csirkecomb – más csirkealkatrészből is készíthetjük
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 babérlevél
  • 1 ág rozmaring
  • kevés olívaolaj
  • kevés liszt
  • só, bors

Az elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek