bankkártya

Vásárlási tippek, hogy ne költekezzétek túl magatokat az ünnepek előtt

Ha nem ügyeltek a karácsonyi kiadásokra, bizony gyenge januárnak nézhettek elébe. Ne feledjétek, az ünnepnek nem az eszeveszett költekezésről kell szólnia. Ügyeljetek a pénztárcátok tartalmára, különben nehezen indul majd az újév.

Íme a Mind Bodygreen trükkjei, hogyan navigáljatok át az ünnepeken túlköltekezés nélkül:

 1. Ismerjétek a korlátaitokat az ajándékozás terén
  Olyan ajándékokat válasszatok, ami a másik ember számára értékes, és ez nem azt jelenti, hogy drága. Gondoljátok át, mit szeretne, mire van szüksége, hogy az ajándék jó helyre kerüljön, ne a szekrény mélyére.
 2. Legyetek tudatosak
  Ne azzal fejezzétek ki nagylelkűségeteket, hogy minél drágább ajándékot vásároltok, és nem kell mindenkinek ugyanannyi értékben ajándékot vennetek. Válasszatok tudatosan, legyen jelentősége az ajándékotoknak.
 3. Tartsátok a költségkeretet és tegyetek félre
  Ha sikeresen tartottátok a limitet, jutalmazzátok meg magatokat azzal, hogy félretesztek egy jövőbeli cél eléréséért.
 4. Kötelezettségek helyett élvezet
  Az ünnep nemcsak az ajándékozásról, hanem a karácsonyi partikról, vacsorákról is szól. Ne mondjatok mindre igent, csak azért, mert kell. Válasszátok azokat, amikre igazán szeretnétek elmenni.
 5. Húzzátok meg az egyértelmű határokat
  Az ünnepek nem arról szólnak, hogy eladósodjatok, hanem, hogy megmutassátok a másiknak a szereteteket. A legjobb dolog, amit tehettek az ünnepek alatt, hogy tiszteljétek magatokat és a jövőtöket, ezért világos pénzügyi határokat szabjatok ki magatoknak.
Forrás:
istock