Egyéb kategória

Próbáljatok ki természetes módszereket elalváshoz

Az egészséges emberek számára a jó alvás nagyon sok kicsi, de fontos mindennapi döntés eredménye. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a stressz kezelése, és a rendszeres lefekvési és ébredési idő betartása a megfelelő alvás alapja. A vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények szintén szerepet játszanak az alvás javításában.

vous - 2018.12.11.
Próbáljatok ki természetes módszereket elalváshoz

A Mind Bodygreen szakértője szerint a legjobb éjszakai pihenéshez bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, valamint gyógynövények is nagyban hozzájárulnak.

Íme az ajánlott lista:

  • Magnézium: az alacsony magnéziumszinttel rendelkező emberek gyakran nyugtalan alvást tapasztalnak, ami azt jelenti, hogy a test magnéziumszintjének pótlása hasznos lehet az alváshoz. A kutatások azt mutatják, hogy a magnézium pótlása javíthatja az alvás minőségét, különösen a rosszul alvó embereknél. A magnézium szintén segíthet az álmatlanságban, ami összefüggésben van az alvászavart okozó nyugtalan láb szindrómával (izomgörcsökkel). Ez az ásványi anyag enyhíti az enyhe-mérsékelt szorongást és az enyhe-mérsékelt depressziót, ami segíthet a pihenésben.
  • Melatonin: a kutatások azt mutatják, hogy a melatonin hormon segít gyorsabban elaludni, hosszabb ideig aludni, és javítani az alvás minőségét.
  • Valerian és komló: ez a két gyógynövény együttesen hat a legjobban. Enyhén nyugtató hatásuk van, amely megkönnyíti az elalvást, csökkenti az álmatlanság tüneteit, és növeli az általános alvási időt, valamint szorongáscsökkentőként is működik.
  • Jujuba: tele van tápanyagokkal. Ezt a növényt évszázadok óta használják természetes gyógymódként álmatlanság, szorongás, gyomor-bélrendszeri problémák és fájdalom kezelésére.

Forrás:
pixabay.com
Ajánlott cikkek