Egyéb kategória

A legjobb énidő ajándékok karácsonyra, újévre

Néha érdemes kiszakadni a mókuskerékből, és élményeket gyűjteni, amelyek sokáig velünk maradnak és jó rájuk gondolni hónapokkal később is. Az élmények azonban nem feltétlenül kapcsolódnak drága utazásokhoz, ismeretlen tájakon történő kalandozásokhoz. Élmény lehet az is, ha minőségi időt szánunk... önmagunkra. Bár karácsonykor inkább másokra, leginkább a szeretteinkre gondolunk, ne feledkezzünk meg magunkról sem. Ha ugyanis mi feltöltekeztünk, akkor tudunk másokat is támogatni.

vous - 2018.12.12.
A legjobb énidő ajándékok karácsonyra, újévre

1. Önismeret, önbizalom

Önmagunk megismerése a legnagyobb kihívás és a legnagyobb kaland az életünkben. Nem érdemes ezt az utat megspórolnunk. Sokan segítő könyvekkel vetik bele magukat az önismeretbe, de ma már offline workshopok is a rendelkezésünkre állnak. Bármelyiket is választjuk, jó döntést hozunk majd.

Önismereti technikákkal és önbizalomépítéssel a következő programokon és workshopokon (is) találkozhattok: Énidő Coaching Törköly Erikával, Önismereti workshop a MagNet Közössági Házban, Boldogságteremtő önismereti előadás és workshop Varga Anitával.

2. Sport, mozgás, kihívás

Ép testben, ép lélek – a mondás régi, a benne lévő igazság örök, akkor is, ha túl közhelyesnek érezzük. A rendszeres mozgás, legyen az séta a kutyával vagy sima kocogás, ellenállóbbá teszi a szervezetet nemcsak a betegségekkel, hanem a stresszel szemben is. A legjobb, ha személyi edzővel konzultáltok, mielőtt bármibe belevágtok. Egy-két alkalom után akár magatokra is maradhattok, de érdemes szétnézni az online tartalmak között is, mert ma már számtalan edző teszi közkinccsé a programjait.

A személyi edző előnyeiről ebben és ebben a cikkben is írtunk. Ha pedig az online edzést választjátok, akkor nézzetek szét a Webuni oldalán!

Forrás:
Depositphotos

3. Ruhák, sminkek

Sokszor az önismerettel együtt fejlődik és a személyiségjegyeink erősödésével változik a ruhatárunk, kezdjük festeni a hajunkat vagy sminkelünk másképp. Ahhoz, hogy ne kezdjünk el mindent összevissza megvásárolni, sosem használandó sminktermékeket felhalmozni, érdemes alapvető tudásra szert tenni. Ilyenkor jöhet jól egy személyi stylist vagy sminkes, akik a hétköznapi embereknek – nőknek és férfiaknak egyaránt – segítenek.

Rengeteg VOUS-sminket készített nekünk Pádár Detti sminkes, akinek több minikurzusa és oktatása is elérhető – nézzétek csak! A személyi stylistok közül érdemes a stílusuk és a szimpátia alapján választani. Akiket mi ajánlunk nagy-nagy szeretettel:

4. Valami új

Régóta tervezitek, hogy megtanuljátok a kalligráfiát, vagy elkezdtek végre rajzolni, varrni, kötni, nyelvet tanultok vagy képezitek magatokat? Az énidőtöket erre is fordíthatjátok. Ki tudja, a végén lehet, hogy valami kis minivállalkozás kerekedik belőle, amely kiegészítő tevékenységként működhet a munkátok mellett.

tanulas-lany-kave-olvasas-iras

Munka mellett tanulni? Nem lehetetlen, csak baromi nehéz! – A VOUS-lányok és tapasztalataik

Merőben eltérő véleménnyel vannak az emberek, ha a felnőttképzések világa a téma. Van, aki váltig állítja: felnőttként tanulni bizony egyszerűbb, hiszen ebben az esetben a saját döntésünk áll a háttérben, ráadásul motivációból sincs hiány. Mások szerint viszont sokkal nehezebb évek múltán visszaülni az iskolapadba, pláne munka mellett… Folytatás >>>

Ajánlott cikkek