Egyéb kategória

Hogyan kezeljétek a pénzügyi döntéseket a párkapcsolatban?

Mikor osszátok meg a pénzügyeiteket a párotokkal? Hogyan bízzatok abban, hogy partneretek jó döntéseket hoz majd a közös tartalékkal? Ezek lényeges kérdések egy hosszú távú párkapcsolatban. Annak ellenére, hogy ésszerűen aggódtok a pénzügyek miatt, jót tesz a kapcsolatotoknak, ha ezt megosszátok egymással.

vous - 2018.12.12.
Hogyan kezeljétek a pénzügyi döntéseket a párkapcsolatban?

A Mind Bodygreen által is közölt tanulmány szerint azok a párok, akik pénzüket közösen kezelik, még stabilabb és kielégítőbb kapcsolatot ápolnak.

Amikor mindkét házastárs részt vesz a pénzügyi folyamatokban, a partnerek általában jobb hatalommal bírnak, és a kapcsolat minősége és stabilitása általában magasabb – írja a tanulmány szerzője.

A kutatás szerint több év elteltével az adatok azt mutatták, hogy a pénzüket közösen kezelő párok erősebb kapcsolatot mutattak.

Pontosabban, a társas pénzkezelés, a közös bankszámla megnyitása, és a pénzügyi konfliktusok felé kevésbé irányuló munkálkodás segített ezeknek a sikeres pároknak abban, hogy jobban felkészültek legyenek, ami jobb minőségű, stabilabb kapcsolatokat eredményezett. Ha úgy érzitek, hogy egyenrangú pénzügyi erővel és szilárd kommunikációval rendelkeztek partneretekkel, az a kulcsa, hogy folyamatosan elégedettek legyetek a kapcsolatotokat illetően.

Fontos, hogy a közös pénzügyi dolgokat is beszéljétek át, milyen szokásaitok vannak, mire, mennyit költötök általában, és mi az a limit, amit bátran elkölthettek a közös számláról a másik beleegyezése nélkül.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek