Krumplibundában sült halfilé egészségesebben, tepsisen

Krumplibundában sült halfilé egészségesebben, tepsisen

Elvitathatatlan tény, hogy mi, magyarok szeretjük a bundás fogásokat - és nemcsak a sima panírban készültet, hanem a borzas, krumplibundás változatokat is. Ezek férfiasabb, kissé nehezebb fogások, mert a krumpli azért hajlamos sok zsiradékot felszívni, viszont ha sütőben készítjük, könnyű, tengeri hallal, akkor máris sokkal egészségesebb, és igazán finom.

A hal és a krumpli mindig jó páros, elég, ha csak a fish & chips népszerűségére gondolunk, de sokkal alakbarátabb változatban is elkészítjük, az olaj kihagyásával. A borzas, reszelt krumplival bundázott és tepsiben sütött sovány tengeri halfilé ráadásul sokkal egyszerűbb is a bundázást tekintve, nem kell mellette állni sütés közben, nincs olajszag és felesleges kalória, a krumpli ropogós, a hal vajpuha, sőt ha még egy könnyű zöldségköretet is készítünk mellé, akkor

az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Köretként most párolt és vajon átforgatott kelbimbó készült mellé, egy kis pirított mandulával meghintve igazán ízletes és ünnepi, és téli zöldség lévén most frissen is bárhol beszerezhető, de akár fagyasztottat is használhatunk, megspórolva így a tisztítást.

Krumplibundában sült halfilé recept >>>

Forrás:
Depositphotos