Egyéb kategória

Mitől lehet irritált a bőrötök és hogyan kezeljétek?

Ha bőrötök foltos, kivörösödik, a legfontosabb, hogy kiderítsétek, mi okozza a problémát. Lehet, hogy étel vagy szappan, testápoló okozza? Számos olyan hétköznapi szokás okozhat bőrirritációt, amire először nem is gondolnátok.

vous - 2018.12.16.
Mitől lehet irritált a bőrötök és hogyan kezeljétek?

A Good Housekeeping összegyűjtötte, mi állhat a viszkető, kipirosodott bőrötök hátterében, és mivel kezelhetitek:

  • Túl durva szappan

A túl durva szappan gyengíti a bőrt azáltal, hogy megakadályozza a természetes olajok, ceramidok és egészséges zsírsavak felszívódását. Használjatok pH-semleges, hidratáló, nem szappanos tisztítószert.

  • Túl sok hámlasztás

A túl sok hámlasztástól gyulladt és foltos lesz a bőrötök. Használjatok gyengébb termékeket, amelyek például cukrot tartalmaznak hámlasztóként.

  • Illatosított testápolók, bőrápolók

Nem számít, mennyire szeretitek az illatos testápolókat, ezek árthatnak a bőrötöknek, mivel az illatosított termékek irritálhatják a bőrt. Még rosszabb, ha kellemetlen bőrkiütést alakítanak ki. Az ekcéma árulkodó jelei: rózsaszín, pikkelyes foltok olyan területeken, ahol a bőrápolókat használtátok. Hogyan kell megfelelően hidratálni a bőrt: olyan termékeket használjatok, amelyek illat- és színezékmentesek. És hidratáló krémet alkalmazzatok közvetlenül a zuhany után, hogy megtartsátok a nedvességet, és a bőr nyugodt állapotát.

  • Fényvédő

A nem megfelelő védelem az UV sugárzás ellen szintén bőrkárosodást okozhat. Használjatok naptejet rendszeresen.

  • Testmozgás és megnövekedett hőmérséklet

A sport segíthet a stressz enyhítésében, viszont a verejtékezés bőrproblémákat okozhat. Ennek ellenére a sportnak azért még mindig több előnye van, mint hátránya.

  • Ételek, italok

Az alkohol tartalmú italok, csípős, fűszeres ételek, a koffein és bizonyos esetekben a citrusfélék bőrirritációt okozhatnak.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek