Egyéb kategória

Selymes csokilikőr házilag, pofonegyszerűen

Selymesen lágy, nagyon krémes, nem túl édes és nem nagyon ütős ünnepi kortyolni való ez a csokilikőr, mennyei, vendégvárónak, kuckózáshoz, de ajándékba is csillagos ötös, és plusz piros pont, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül.

vous - 2018.12.19.
Selymes csokilikőr házilag, pofonegyszerűen

Egy kényeztető, édes itóka mindig emeli az ünnepi pillanatok fényét, ez a csokis krémlikőr tökéletes koccintáshoz, de akár tiramisut, pohárkrémet vagy egy kis fagyit is megbolondíthatunk vele. Isteni a délutáni tejeskávéba egy kuckózós napon… Sűrű és krémes, a legegyszerűbb vodkával is elkészíthető, viszont érdemes magasabb kakaótartalmú étcsokival készíteni, mert ez adja meg a lényegét. Igaz, kerül bele még kakaópor és vanília is, sőt egy kevés kávé, aminek az íze nem igazán érződik, de kikerekíti a csokis aromákat.

Hihetetlenül egyszerű elkészíteni.

Az alapanyagokat csak össze kell melegíteni, az alkoholt pedig a végén, már a tűről levéve hozzákeverni. Jót tesz neki, ha legalább 1 éjszakát hagyjuk összeérni az ízeket, de hűtőben 3 hétig bátran eltartható. Fogyasztás előtt mindenképpen érdemes jól felrázni, mert a csoki benne besűrűsödik, és leül az aljára.

Selymes csokilikőr recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek