Igen, a citrusok tele vannak C-vitaminnal, ami nagyon jól jön a téli időszakban. Sokszor héjukat felhasználjuk a konyhában, különösen a túrós sütikbe fantasztikus a reszelt citrom- vagy narancshéj, azonban egy nagyon fontos dologra oda kell figyelnünk!
Mivel a déligyümölcsök általában hosszú szállítás után érkeznek meg a célországba, héjukat viasszal és különböző gombaölő szerekkel kezelik, hogy megelőzzék a penészesedést. Bár ezekről az általában aromás szénhidrogénekhez tartozó vegyszerekről nem mutatták ki egyértelműen, hogy károsak lennének az emberi egészségre, de állatkísérletek során, és a szerrel nagy mennyiségben érintkező munkásoknál tapasztaltak negatív bőrreakciókat. A vegyszerek kombinációja ráadásul még összetettebb káros mellékhatásokkal is járhat. Tehát ha a citrom héját belereszeljük a sütibe, teába, automatikusan belekerülnek ezek az anyagok is, márpedig nem biztos, hogy családunkat egy kis méreggel szeretnénk megajándékozni karácsonykor.
Fejezzétek be a cikket, ITT!