Fahéjas-csokis keksz omlósan, illatosan

Fahéjas-csokis keksz

A karácsony elképzelhetetlen illatos aprósüti nélkül, és bár a legtöbb családnak megvannak a jól bevált, nagyitól örökölt receptjei erre, ezt a fahéjas-csokis kekszet mindenképpen érdemes kipróbálni. Isteni omlós, sokáig eltartható, egyszerűen elkészíthető, és olvasztott csokiba mártva nagyon kis mutatós.

Igazi békebeli finomság ez az omlós keksz, illatos és mesésen finom, a titka, hogy sok vajjal készül, illetve a nemcsak liszt, de egy kevés étkezési keményítő  is van benne, ez adja az ellenállhatatlan porhanyósságát. Most őrölt fahéj került bele, de helyette akár kis reszelt citromhéj, vanília is használható ízesítésnek, vagy akár mézeskalács-fűszerkeverékkel is megbolondítható, ha idén valaki kihagyja a mézes sütését, de mégis vágyik a hangulatára, illatára.

A tésztával könnyű dolgozni, csak figyeljünk arra, hogy hideg vajjal és gyorsan dolgozzunk, valamint ne hagyjuk el a pihentetést - fél óra elég neki a hűtőben, hogy jól formázható és könnyen nyújtható, és sütés után finoman roppanós, omlós legyen.

Omlós fahéjas-csokis keksz

Hozzávalók:

  • 23 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 9 dkg porcukor
  • 18 dkg hideg vaj
  • 3-4 evőkanál hideg tej
  • 10 dkg tejcsokoládé

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos