Egyéb kategória

Pavlova ünnepien, karamellizált almával és mascarponekrémmel

Az ünnepi sütemények készítésekor összegyűlt tojásfehérjéből nálam általában habkarika vagy Pavlova készül. A habcsóktorta szerintem annyira finom és elegáns, hogy az ünnepi asztalon is megállja a helyét, és nagyon jó benne az is, hogy az összetevői előre elkészíthetőek.

vous - 2018.12.24.
Pavlova ünnepien, karamellizált almával és mascarponekrémmel

Mivel most is volt maradék tojásfehérje, gondoltam, Pavlova készül majd belőle. Így is lett, méghozzá emeletes, és az ünnephez illően mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített karamellizált almával, és mascarponekrémmel rétegezve.

Már így is nagyon finom lett volna, de gondoltam, azért egy kevés olvasztott csokoládé nem fogja elrontani. Bizony nem rontotta el, sőt… Én csakis ajánlani tudom az ünnepi asztalra ezt az egyszerű, ám nagyon finom habcsóktortát mindenkinek.

Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával

Hozzávalók:
A tojáshabos alaphoz:

  • 6 tojásfehérje (nagy)
  • 35 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (púpozott)
  • 1/2 teáskanál ecet (10%-os)
  • csipet só

A karamellizált almához:

  • 4-5 db édes alma
  • 3-4 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaj

Az almás mascarponekrémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • az előzőleg pépesített karamellizált alma
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Kard Éva
Ajánlott cikkek