Az ünnepi sütemények készítésekor összegyűlt tojásfehérjéből nálam általában habkarika vagy Pavlova készül. A habcsóktorta szerintem annyira finom és elegáns, hogy az ünnepi asztalon is megállja a helyét, és nagyon jó benne az is, hogy az összetevői előre elkészíthetőek.
Mivel most is volt maradék tojásfehérje, gondoltam, Pavlova készül majd belőle. Így is lett, méghozzá emeletes, és az ünnephez illően mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített karamellizált almával, és mascarponekrémmel rétegezve.
Már így is nagyon finom lett volna, de gondoltam, azért egy kevés olvasztott csokoládé nem fogja elrontani. Bizony nem rontotta el, sőt… Én csakis ajánlani tudom az ünnepi asztalra ezt az egyszerű, ám nagyon finom habcsóktortát mindenkinek.
Pavlova mézes-fűszeres karamellizált almával
Hozzávalók:
A tojáshabos alaphoz:
A karamellizált almához:
Az almás mascarponekrémhez:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!