Rögtön puha mézeskalács

Rögtön puha mézeskalács

A mézeskalács elmaradhatatlan karácsonykor, éppen annyira süti, mint amennyire dekoráció és hangolódás is az ünnepre. Ez a változat azonnal puha, a tészta könnyű, finom és illatos, nagyon hosszan eltartható, és egyáltalán nem macerás, könnyű vele dolgozni.

A mézeskalácssütés igazi adventi program, többnapos projekt, mert a begyúrt tésztát mindenképpen pihentetni kell 1 éjszakát legalább szaggatás és sütés előtt, illetve ha cukormázzal díszítjük, azt is szikkadni kell hagyni, viszont szuper családi, baráti közös kreatívkodás is egyben, arról nem is beszélve, milyen karácsonyi illat tölti be az egész lakást, és mennyire finom a végeredmény.

A rögtön puha mézeskalács titka egyrészt a jó tészta - ez az! -, másrészt az, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor kemény lesz, kivételkor még lehet, hogy nagyon puhának tűnik, de tökéletes lesz az állaga kihűlve. Ha esetleg mégis túlsütnénk, akkor kihűlve egy dobozba tesszük egy almával, lezárjuk, és másnapra tökéletesen megpuhul, ebben az alma nedvességtartalma segít.

Rögtön puha mézeskalács

Hozzávalók:

  • 20 dkg méz
  • 15 dkg vaj
  • 75 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kevés citromlé

Az elkészítését ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos