Egyéb kategória

Ünnepi banánkenyér illatosan, csokival és dióval

A legegyszerűbb bögrés kevert sütit is lehet ünnepire hangolni, csak fűszer és belevaló kérdése az egész. A mézeskalács-fűszerkeverékkel, gyömbérrel, dióval és csokival gazdagított banános gyümölcskenyér isteni karácsonyi illatot áraszt, puha, szaftos, vendégvárónak és kényeztető reggelinek is ideális, és pár perc alatt összeállítható!

vous - 2018.12.26.
Ünnepi banánkenyér illatosan, csokival és dióval

A gyümölcskenyér vagy püspökkenyér elmaradhatatlan része az ünnepeknek, ami hagyományosan fehéren készül, benne aszalt gyümölcsökkel. Ez a változat kicsit más, nagyon csokis, tele ropogós dióval, gyümölcsként pépesre tört banán van benne, amitől nagyon puha, szaftos és illatos a tésztája, és sokáig friss is maradna, ha lenne rá módja…

A legjobb hozzá a már kicsit túl érett banán, amit amúgy már nem szívesen ennénk meg, mert kicsit szottyos és barnul, de ilyenkor jó édes és könnyen pépesre törhető, ami direkt jól jön ehhez a szuper gyümölcskenyérhez. Fűszerként gyömbér és mézeskalács-fűszerkeverék került bele, ha ilyen nincs kéznél, akkor őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió keverékével pótolhatjuk.

Ünnepi csokis-diós banánkenyér recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek