Két gyönyörű eljegyzésigyűrű-trend hódít 2016-ban

5 kérdés, amit az eljegyzés előtt érdemes feltennetek magatoknak

Minden kapcsolatban máskor jön el az a pont, amikor a felek úgy érzik, hivatalosan is összekötik az életüket. Az eljegyzés nagy lépés, nem is szabad elkapkodni, ha azt szeretnétek, hogy a házasság az életetek végéig kitartson. Érdemes jól átgondolni, mielőtt belevágnátok: íme 5 kérdés, amit az eljegyzés előtt érdemes feltennetek magatoknak.

Nincs arra szabály, hogy mennyi időnek kell eltelnie a kapcsolat elejétől az eljegyzésig - ahány pár, annyiféle dolog befolyásolhatja ennek az eseménynek az eljöttét. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad elsietni. Sokan beleesnek ugyanis abba a hibába, hogy meggondolatlanul hűzzák egymás ujjára a gyűrűket - persze abban a pillanatban talán valóban komolyan gondolják. De nem árt alaposan átgondolni ezt a komoly lépést: íme 5 kérdés, amit az eljegyzés előtt érdemes feltennetek magatoknak.

Túlvagytok már a kapcsolat első mézeshetein?

Ezekben a napokban ugyanis az újdonság varázsa, az izgalom és a szerelem miatt úgy érezhetitek, hogy ő az igazi - de például néhány év elteltével ez a kezdeti lángolás alábbhagy, megváltozik - tisztábban látjátok egymást és a kapcsolatotokat.

gyűrű esküvő eljegyzés
gyűrű esküvő eljegyzés
Forrás:
pexels

Ismerjük a másik családját és barátait?

Fontos, hogy mielőtt igent mondtok, megismerjétek a párotokat és az ő barátait, családját. Ugyanis ők is a házassággal együtt járnak, még ha nem is minden nap, de az életetek részei lesznek.

Közös döntés az eljegyzés?

Olyan fontos dolgokat kell ugyanis ilyenor átgondolni, mint hogy hol fogtok lakni, milyen jövőt képzeltek el közösen, beleértve a családalapítást, a karriert is. Ha ez egyezik és egyetértés van kettőtök között, az szuper, de ha valamiben nem egyeztek, jobb várni a gyűrűvel.

Milyen idősek vagytok?

Fitalaon ugyanis hajlamosak vagyunk meggondolatlanabbul cselekedni. Idősebben, amikor már egy kicsit éltünk és tapasztaltabbak lettünk, megfontostabban és okosabban tudunk döntést hozni.

Biztos, hogy össze akartok házasodni?

Előfordulhat ugyanis, hogy csak a társadalmi elvárások miatt kerül egy pár ujjára a gyűrű, ők nem is akarnak házsaodni. Mert jól érzik magukat úgy, ahogy vannak, házasság nélkül. A külső nyomás miatt nem biztos, hogy jó az eljegyzésbe vagy a házasságba belevágni, csak ha ti is őszintén szeretnétek.