Csokis piskótatekercs liszt nélkül kókuszos mascarponekrémmel

Mennyei csokis piskótatekercs

Egy jó piskótatekerccsel sosem lehet melléfogni, főleg akkor, ha csokis! Ez a változat ráadásul liszt nélkül készül, étkezési keményítő és kakaópor kerül bele helyette, puha, könnyű és intenzíven csokis ízű, amit egy kis kávé tesz még izgalmasabbá, benne pedig kókuszos mascarponekrém lapul.

A piskótatekercs mindig házias hangulatot áraszt, mutatós és tulajdonképpen nagyon egyszerű, a feltekerése sem ördöngösség, ha kellően puha és könnyű piskótát készítünk. A titka csak annyi, hogy jól felverjük a tojássárgát és a fehérjét is, majd finoman forgassuk bele a száraz alapanyagokat, illetve semmiképpen se süssük túl a tésztát. Mivel viszonylag vékony, ezért 10 perc 200 fokon tökéletesen elég neki!

Csokis piskótatekercs liszt nélkül kókuszos mascarponekrémmel

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A töltelék hozzávalóit és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos