Mókás önvédelem vintage módra – Magas sarkúban is elláthatjátok a pasik baját!

A szilveszteri bulin is tudni kell megvédeni magunkat!

Hallunk róla a hírekben, mesélik mások, és amíg nem történik meg, szentül hisszük, mi kivételek vagyunk. Minket nem zaklathat senki, hiszen az csak másokkal történik meg… vagy mégsem?

Saját testi és lelki egészségünk érdekében fontos lenne, hogy megtegyük a megfelelő megelőző lépéseket. Sosem tudhatjuk, hogy mikor és hol támad ránk valaki, vagy ki lesz az, aki átlép egy határt akár szóban, akár a tetteivel. A szilveszteri féktelen mulatozások éjszakája is éppen ilyen helyzeteket szülhet.

Minden lánynak jobb félni, mint megijedni

Kovács Ildikó önvédelmi instruktor igyekszik minden lehetőséget megragadni arra, hogy felhívja a figyelmet az önvédelmi tréningek fontosságára. „Ebben a témában az emberek még nem tudatosak, eszükbe sem jut elmenni egy önvédelmi tanfolyamra. Én példákkal próbálom felhívni a figyelmüket ezeknek az edzéseknek a fontosságára. Mindenkinek természetes, hogy nyelveket tanulunk, hogy jogosítványt szerzünk, hogy iskolába járunk, akkor az önvédelem miért kap kevés figyelmet, hiszen ennek is természetesnek kellene lennie? Minél több platformon megjelenik a téma, remélhetőleg annál többen foglalkoznak majd vele, és megelőző jelleggel látogatnak majd el egy-egy edzésre. Nem csak akkor kell ezzel foglalkozni, ha már megtörtént a baj, hanem előre kell gondolkozni. Van, aki úgy gondolja, hogy ezzel csak bevonzza a bajt, de ez nem igaz. Bármikor bárkivel megtörténhet ilyen jellegű támadás, lehet férfi vagy nő, gazdag vagy szegény, ezt kell szem előtt tartani – magyarázza Ildikó. – Jelenleg az emberek 70 százaléka azért megy el oktatásra, mert vagy vele, vagy ismerősével történt valami, esetleg a média felkapott egy történetet. Csupán a 30 százalék az, aki megelőző jelleggel vesz részt egy ilyen képzésen.”

Olvassátok el a cikk folytatását is ITT!

Forrás:
Depositphotos