Egyéb kategória

Újévi fogadalom? Alkoholmentes hónap? Szilveszter előtt érdemes elgondolkozni!

Itt egy újévi fogadalom, amelyet az év bármely időszakában végrehajthatsz! Vajon az alkohol valóban megöli az agysejteket? A válasz egyértelműen nem, bár az alkohol egy neurotoxin, amely túlfogyasztás esetén megzavarhatja az agy kommunikációs központját.

vous - 2018.12.31.
Újévi fogadalom? Alkoholmentes hónap? Szilveszter előtt érdemes elgondolkozni!

Ezen felül befolyásolhatja az agyi sejtek funkcióit, közvetve vagy közvetlenül hathat a különböző szervekre, azok diszfunkcióit okozva, valamint vitaminhiányt előidézve. A tünetek megjelenése természetesen attól függ, hogy az agy különböző területei mennyire érintettek.

Persze az amatőr sportoló nem ezen gondolkozik, miközben egy nehéz edzést versenyt követően frissítő jelleggel ledönt egy sört.

Az emberiség nagyobb hányada a vacsorához szívesen elfogyaszt egy-egy pohár bort, vagy éppen a kedvenc sporteseményt bámulva a televízióban, éppenséggel időnként egy sportkocsmában iszik meg egy-két kevert italt. A legtöbb emberre jellemző, hogy amikor megkérdezik alkoholfogyasztási szokásairól, akkor általában csak a tényleges mennyiség felét hajlandó bevallani, vagy még azt sem.

A cikk folytatását ide kattintva >>> olvashatjátok!

futás

Lépjetek szintet a futásban! – Hogyan lesz a 6-ból 10, majd 21 kilométer?

A futás összetett mozgásforma, mindenkinek megvan az egyéni stílusa, és ha ezt nem fejlesztjük, és nem tanuljuk meg a megfelelő futótechnikákat, inkább ártunk a szervezetünknek, mintsem jót teszünk vele. A görbe hát, a merev csípő, a lógó karok, a csoszogó vagy trappoló lépések mind-mind intő jelek…

Folytatás >>>

Ajánlott cikkek