Egyéb kategória

Húsmentes csilis bab – kiadósan és egészségesen

A chili con carne - ahogy a nevében is benne van - egy jó kis húsos egytálétel, de létezik húsmentes változata is, ez a chili sin carne. Aki egyszer is elkészíti, rájön, hogy nem hiányzik belőle a hús, ebben a formában viszont könnyebben emészthető, olcsóbb, gyorsabb, és vegetáriánus, sőt vegán, mindenmentes étrendbe is beilleszthető.

vous - 2019.01.10.
Húsmentes csilis bab – kiadósan és egészségesen

Bár a csilis babot a legtöbben mexikói ételnek gondolják, valójában amerikai, igaz, mexikói gyökerekkel, egészen pontosan a Texasba áttelepedett mexikóiak és az ott élő amerikaiak konyhájának keveredéséből kialakult tex-mex ételek talán legismertebbje. A népszerűsége nem véletlen, hiszen rengeteg módon variálható a belevalókat és a fűszerezést tekintve, kiadós és laktató, még csupa zöldséggel készítve is.

A húsmentes változat nagy előnye, hogy könnyebb és egészségesebb, tele van rosttal, a babnak köszönhetően van benne egy jó adag fehérje is.

Gyorsabban kész van, különösen akkor, ha konzerv főtt babbal készítjük. A húsmentes változat hidegen is finom, a maradékot tölthetjük akár tortillalapba vagy halmozhatjuk pirítósra, vagy akár össze is turmixolhatjuk egy jó kis fűszeres szendvicskrémnek.

Húsmentes csilis bab – recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek