Fűszeres lencseragu paradicsommal - kiadós egytálételnek

Fűszeres lencseragu paradicsommal - kiadós egytálételnek

Újévkor mindig rádöbbenünk, hogy a lencse mennyire zseniális alapanyag - olcsó, kiadós, egészséges és nagyon változatosan készíthető -, és ezt jó is fejben tartani és rendszeresebben készíteni, nemcsak az év első napján. Most egy kevésbé megszokott, fűszeres változatot mutatunk, ami tökéletes melengető egytálételnek.

Forró, fűszeres, állagra valahol a leves és a főzelék között van ez a laktató lencsés egytál, amit paradicsom és petrezselyem tesz frissé - nincs benne se rántás, se habarás, így könnyebb, mint hagyományosan készítve.

Jó tudni, hogy ha a lencsét előzőleg beáztatjuk, akkor gyorsabban megfő, 20 perc elég is neki a puhulásig, és ha az első főzővizet leöntjük róla, akkor sokkal könnyebben emészthető, és egyáltalán nem okoz puffadást azoknál sem, akik amúgy hajlamosak rá.

Fűszeres lencseragu paradicsommal – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos