Egyéb kategória

Rakott krumpli másképp, spenóttal és krémsajttal

A rakott krumpli mindig nagy sikert arat, akár a klasszikus változatot készítjük, akár kicsit csavarunk rajta – laktató, kiadós és egyszerű elkészíteni. Ez egy húsmentes, spenóttal, tejszínnel és krémsajttal készülő változat, nagyon finom, ízlés szerint főételként vagy köretként is tálalható.

vous - 2019.01.26.
Rakott krumpli másképp, spenóttal és krémsajttal

A fagyasztott leveles spenót szuper alapanyag, olcsó és egészséges, a legtöbb kiszerelésben porciósan kapható, ami nagyon praktikussá teszi, egyrészt mert nem kell egy alkalommal az egészet felhasználni, kivehetünk belőle annyit, amennyire épp szükségünk van, másrészt a legtöbb esetben felolvasztás nélkül használható, és könnyebben kiolvad főzés közben.

Most tejszínnel és krémsajttal készült belőle egy selymes és ízletes mártás, ami félig főtt krumplival rétegezve került tepsibe – sülés közben a krumpli beszívja a szósz aromáit, a keményítőtartalma pedig kissé besűríti. Rém egyszerű és nagyon finom, húsimádók tehetnek bele akár egy kis bacont, vagy a tetejére szórhatunk még reszelt sajtot – egyszóval bátran tovább variálható ez a kiadós krumplis fogás.

Spenótos-tejszínes rakott krumpli – recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek