Egyéb kategória

Vaníliás-sütőtökös kenyér egyszerűen, péksütemény helyett

Nagyon puha, könnyű és illatos ez a sütőtökkel készülő kenyér, nem olyan édes, mint egy igazi desszert, inkább péksütemény jellegű, tökéletes akár uzsonnára, akár reggelire, és mivel tojás nélkül készül, így vegán étrendre is könnyen adaptálható.

vous - 2019.01.29.
Vaníliás-sütőtökös kenyér egyszerűen, péksütemény helyett

Gyors kevert tésztával készül ez a szépséges sárga színével már látványra is felvidító sütőtökös kenyér, szaftos, puha, ami ha van épp maradék sült vagy főtt sütőtökünk, akkor pikk-pakk összeállítható. A tésztája meglehetősen nedves nyersen, ezért aránylag hosszan kell sütni, és felszeletelés előtt érdemes teljesen kihűteni, hogy szépen szeletelhető legyen, de ha például előző este megsütjük, akkor reggelire tökéletes lesz.

Felszeletelve, porciózva le is fagyasztható, és kenyérpirítóban bármikor átmelegíthető, felfrissíthető.

Ebbe a változatba most csak egy kis vanília került, illetve egy kis kurkuma, a színe végett, de akár gyömbérrel, kardamommal, fahéjjal is fűszerezhető, de akár magokkal, aszalványokkal, csokidarabokkal is gazdagítható a "sütisebb" élményért, ha pedig vegán változatban szeretnénk elkészíteni, elég a tejet és a vajat növényire váltani, hiszen tojást alapból nem tartalmaz…

Vaníliás-sütőtökös kenyér – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek