Egyéb kategória

Itt az autó, amit gondolatátvitellel is lehet vezetni

Az EEG által biztosított technológia lehetővé teszi, hogy a gondolataink által itányítsuk az autónkat. Tulajdonképpen így bárki képes lenne autót „vezetni“, és még a balesetek száma is csökkenhetne.

vous - 2019.02.01.
Itt az autó, amit gondolatátvitellel is lehet vezetni

A Nissan autógyár fejlesztő mérnökei dolgozták ki a programot, aminek segítségével az agy elektromos aktivitása irányítaná az autókat – rírta a Futurezone. Ez nemcsak azoknak tenné lehetővé az önálló autóvezetést, akik kerekesszékkel élnek, valamilyen sérülés vagy betegség miatt nem tudják megfelelően mozgatni a végtagjaikat. Az egészséges emberek is hamarabb tudnánk reagálni a veszélyes helyzetekben, mert csökkenne a reakcióidő. 

Objektum doboz

Az EEG készüléket viselő autós meglehetősen furcsán fest a vilán mögött, egyelőre talán azzal okozna balesetet, ha átlagos vezetők így látnák őt. A jövőben persze vezetékek nélküli EEG-készüléket gyártanak majd, és a következő 5-10 évre ígérik a praktikus, fülhallgatóra emlékeztető készülék használatát – írja a Verge. Az azonban még kérdés, mi történik, ha a vazeteő meghoz egy gyors döntést, majd másodpercek alatt meggondolja magát. Mit fog csinálni az autó?

Ajánlott cikkek