Csavart fánk egyszerűen - könnyű tésztával, ropogósan

Csavart fánk egyszerűen – könnyű tésztával, ropogósan

Őrülten finom, könnyű és levegős tésztájú, ráadásul nagyon mutatós is ez a csavart fánk – fahéjas kristálycukorban meghempergetve a legjobb! A forma nemcsak csinossá teszi, de növeli is a ropogós külső réteget, kevesebb olaj is kell a sütéséhez, mint a szalagos fánkhoz, egyszerű elkészíteni, és ízlés szerint csokiszósszal, mogyorókrémmel vagy dzsemmel is tálalható, tunkolható.

Itt a farsangi időszak, és ez a fánk szezonja is, és ha máskor nem is, ilyenkor mindenki megsüti legalább egyszer-kétszer ezt az isteni kelt tésztát. A jól bevált szalagos fánk mellett érdemes mindig valami újdonságot is kipróbálni, és ez a csavart változat biztos sikerre számíthat. Egyszerű, robotgép sem kell hozzá, nagyon könnyen formázható a tészta, és a

hosszúkás formájának köszönhetően jóval kevesebb olaj kell a sütéséhez, mint a klasszikus gömbölyded fánkoknál.

A jó fánknak annyi a trükkje, hogy hagyjunk a tésztának elég időt a kelésre, és jó meleg, de ne túl forró olajban süssük, majd szűrőkanálban alaposan csepegtessük le, így egyáltalán nem nehéz, hanem belül levegős, kívül finoman ropogós állagot kapunk, ha pedig még egy illatos fahéjas-kristálycukros borkot is kap, akkor lesz extrán finom és ropogós!

Csavart fánk – recept >>>

Forrás:
Depositphotos