Egyéb kategória

Gyerekkorunk kedvence: boci szelet kókuszosan

A boci szelet gyerekkori kedvenc, búvár túrós, bocimobil, bocisüti néven is ismert, és egy csokis-túrós tarkabarka, mókás és mutatós sütemény. Tulajdonképpen egy egyszerű kevert kakaós tészta, amit túrógolyók pöttyöznek, ráadásul ebben a változatban nem szimplán túrós, hanem egy kis kókusz is van benne.

vous - 2019.02.06.
Gyerekkorunk kedvence: boci szelet kókuszosan

Retró sütinek is mondhatnánk, de legyen inkább klaszikus, hiszen a csoki és a túró örök barátsága megkérdőjelezhetetlen. Nagyon egyszerű és látványos, tortaformában megsütve pedig akár ünnepi desszertként is megállja a helyét, különösen akkor, ha egy kis olvasztott csokit is kínálunk hozzá tálaláskor…

A tészta és a bocifoltok, vagyis a túrós massza is percek alatt elkészül, ez utóbbit akár kanállal is bele lehet szaggatni, de mutatósabb, ha golyókká formázzuk.

A túróba érdemes egy kis búzadarát is tenni, hogy ne áztassa el a tésztát sütés közben, és megtartsa a formáját, ebbe a változatba egy kis kókuszreszelék is került pluszban, mert a túróhoz és a csokihoz is jól passzol, és így még finomabb.

Boci szelet kókuszosan >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek