Egyéb kategória

Organikus megoldás száraz kezek ellen

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de számomra a téli időszak elképzelhetetlen egy minőségi kézkrém nélkül. Sosem hordok kesztyűt, ráadásul a gyerekek és a megfázásos időszak miatt napjában minimum ötvenszer mosok kezet és akkor a mosogatásról még nem is beszéltem… Kezeim mégis pihe-puhák. Mi a titkom?

vous - 2019.02.07.
Organikus megoldás száraz kezek ellen

A kézfej bőre sokkal vékonyabb, mint testünk egyéb területein, ezáltal fokozottan érzékenyebb és sérülékenyebb is. Fontos, hogy odafigyeljünk, mind a kézbőr, mind a körömágyaink megfelelő táplálására és hidratálására, ennek hiányában ugyanis akár csúnyán ki is sebesedhetnek ezek a területek.

Az én jól bevált trükköm az, hogy a hűvös időszakban tarts mindenhol egy kézkrémet, s így mindig eszedbe fog jutni, hogy ideje ápolni egy kicsit a kacsókat. Tarts egyet a konyhai mosogatónál, a fürdőszoba polcodon, a kézitáskádban, de az esti tv-nézős/olvasgatós helyednél is, így sosem kell majd keresgélned a tubust.

Számomra egy jó kézkrém a tiszta, természetes összetevőlistánál kezdődik.

Az is nagyon fontos szempont nálam, hogy gyorsan és zsíros érzet nélkül beszívódjon, ugyanis rendszeresen dolgozom számítógéppel, mobiltelefonnal melyeknél nem túl praktikus a maszatos “mancs”. Ha gazdagon tápláló formulájával egy kézkrém már néhány használat után jelentős javulást eredményez a bőröm állapotában, akkor biztos, hogy maradandó darab lesz kozmetikum kollekciómban. Ha pedig még az illata is finom, akkor az már csak hab a tortán.

Hogy melyik a kedvenc kézkrémem? Megmutatom! Kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek