Egyéb kategória

Az a bizonyos 1% – sok kicsi sokra megy

Évente sok milliárd forintról nem rendelkeznek az adózok, pedig az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy valamit tegyünk másokért az, ha valamilyen KÖZÖS ÜGYET támogatunk meg.

vous - 2019.02.08.
Az a bizonyos 1% – sok kicsi sokra megy

Mégis, még mindig nagyon sokan egyszerűen nem vesznek tudomást arról, hogy adóforintjai egy igenis kézzelfogható részét konkrét célra adományozhatják.
Pedig ha van valami, ami társadalmi szintem megvalósítható összefogás, akkor ez, ez a bizonyos 1% – ról való döntés, ez bizony az.

Sokszor nem közöny áll a háttérben, nem is tudatos elutasítás, csak valamiért nem számolnak utána, hogy a saját 1%, az mekkora összegre rúg. Elárulom. Sokat ér.

Akkor is, ha az csak 1000-3000 forintnyi tétel, mert ha ezt a pénzt sokan (százan, ezren, ötezren) ugyan arra a célra adományozzuk, akkor bizony az már tétel. Tétel és nagy érték annak az alapítványnak, segítő szervnek, egyesületnek… valamilyen nonprofit szervezetnek, amely e nélkül az összeg nélkül lehúzhatná a rolót. 

Hogy döntsem el, hova menjen a pénz?
Nagyon egyszerű: dönts a szíved szerint. Ha beteg gyerekeken szeretnél segíteni, tedd azt, ha családokat támogatnál, keress ilyen szervezetet, ha az állatok védelme a szívügyed, akkor dönts eszerint. Az is lehet, hogy személyesen is ismersz olyan alapítványt (annak valamely munkatársát), amely számodra szimpatikus ügyet karol fel. Kérdezz a munkájukról, kérdezz arra is rá, mire költik az évente érkező 1%-os, a közös összefogás forintjait. Hamar szembesülhetsz azzal, hogy sok esetben az egyik fő forrása, működésük motorja az a pénz. 

Február van, már közelegnek az adóbevallási határidők, munkavállalóként, vállalkozóként ezzel a kérdéssel mindenképp foglalkozni kell, szánjunk 5 percet az 1%-ra is. Megéri. Közös ügyünk.

Címkék: #1% #adó #pénzügyek
Ajánlott cikkek