merida

DIY farsang: Merida jelmez

Bár Bora régóta szereti ezt a mesét, hirtelen jött az ötlet: Ariel helyett Merida szeretne lenni. Úgy gondolom, én, aki a női egyenjogúságra neveli, ha most belekényszerítette volna mégis az első döntésébe, a “butuska” hableány jelmezbe, a feminista, szabályokat felrúgó, önálló hercegnő helyett, aki lenni akar, akkor a legszarabb anya lettem volna, aki a hülye konvenciókat erősíti csak! Tehát varrtam egy új jelmezt! Egy Meridát. Hogyan? Most megmutatom!

A Merida jelmez nem is olyan kihívás, nem kell hozzá annyi kellék és aprólagosan kidolgozott részlet, mint például Bálint tavalyi Hablaty jelemzéhez vagy a tavalyelőtti lovag kosztümhöz.

Merida egy sötétzöld, bársony (?) ruhát visel, amin minimális arany díszítés van. Fő kelléke pedig a derekára csatolt tegez és a vállán átvetett íj (ugye ezzel győzi le íjjászatban az összes kérőjét). Sajnos bársony anyagot egyáltalán nem kaptam, így egy leginkább hasonló színű, kicsit csillogó függöny anyagra esett a választásom a méretáru boltban.

Mivel egy egyberuha elkészítése sokkal precízebb szabásmintát kötelne, én pedig nem vagyok ilyen profi ruha varrásban, ezért a kétrészes verzió mellett döntöttem. Elkészítettem a szoknya és a felső szabásmintáját. A felső és az ujjak méretét egy-egy fölsőjéről lestem le.

A folytatáshoz kattintsatok ide >>>