Egyéb kategória

Teljes átalakulás! Testpozitív influencer lett az egykori testépítő

Carina Møller-Mikkelsen rendszeresen edzett, odafigyelt az étkezésére. Most is ugyanezt teszi, csak éppen a cél változott meg. Korábban testépítő szeretett volna lenni, és – szerinte – rossz ideált álmodott magának. Ma viszont, plus size modellként elfogadta az adottságiat, és boldogan éli az életét.

vous - 2019.02.12.
Teljes átalakulás! Testpozitív influencer lett az egykori testépítő

Ha most nézitek meg Carina fotóit, eszetekbe sem fog jutni, hogy ez a lány néhány évvel ezelőtt testépítő szeretett volna lenni, versenyeken akart részt venni, pedig így volt.

Sokáig nem tudtam, ki vagyok, hogyan működik a testem, és mire van szükségem valójában”

– írja egyik blogbejegyzésében Carina, aki 16 éves korától kezdve folyamatosan boldogtalan volt, nem érezte jól magát a bőrében. Minden barátnője vékonyabb volt nála, a magazinokban látható modellek fotói pedig tovább rombolták amúgy is gyenge lábakon álló önbizalmát. Azt gondolta, ez az ideál. Azok a nők tökéletesek.

Nagyjából ekkor történt, hogy teljesen megváltoztatta az életmódját. Először különböző mozgásformákat próbált ki, például rendszeresen zumbázott, mégsem érezte magát boldognak. Végül a súlyzók mellett találta meg önmagát. Nem is telt el sok idő, hogy lássa az első változásokat a testén. Tetszett neki az átalakulás, rá is kapott az edzésekre. „Hetente öt-hét alkalommal jártam edzeni, nagyon odafigyeltem az étkezésre, minden grammot kétszer is lemértem” – mesélte. Arra is késznek érezte magát, hogy versenyre menjen.

Objektum doboz

2017-ben valami mégis megváltozott: a szervezete lázadni kezdett. Mindent elkezdett kívánni, amit tiltott magától: csokoládé, jégkrém, teljesen mindegy, hatalmas adagokban falta. Utána jött a bénító hasfájás, majd a folyamatos önhánytatás.

Szerencsére, Carina felismerte, hogy ez így nem mehet tovább. Először csökkentette az edzései számát, és kiegyensúlyozottan kezdett étkezni. „Itt-ott felszedtem néhány kilót, de a testem ismét nőies volt, visszakaptam az íves formákat.”

Carina mindenkit óvva int attól, hogy elérhetetlen ideálokat kövessen.

Azt hirdeti, ha odafigyelünk magunkra, önmagunk ideáljaivá válhatunk.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek