Egyéb kategória

#FatAtFashionWeek: Ezek a nők megmutatják, hogy a súlynak nincs köze a stílushoz

A New York-i divathéttel párhuzamosan indult útjára egy hashtag az Instagramon, amellyel valószínűleg nemcsak a divathetek alatt találkozunk majd a jövőben. A cél, hogy a teltebb lányok stílusos képeit fogja össze – szó szerint ellensúlyozva ezzel a kifutókon látható, többségében még mindig nagyon vékony modellek fotóit.

vous - 2019.02.17.
#FatAtFashionWeek: Ezek a nők megmutatják, hogy a súlynak nincs köze a stílushoz

A New York-i divathét tegnap, 2019. február 16-án ért véget, tíz napra magához láncolta a divat szerelmeseit. Bár a divat egyre inkább nyit afelé, hogy a modellek minél sokszínűbbek legyenek a kifutókon, még mindig többségében fehér bőrű, vékony lányok szerepelnek a bemutatókon. A divatszakma ráadásul már a 38-as méretet is plus size-nak tartja, míg például több európai országban is 42/44-es a nők átlagmérete.

Már ezzel is csak ritkán találkozni a kifutókon, az esetleges nagyobb méretekről pedig mintha mindenki megfeledkezett volna.

Kellie Brown divatblogger ezt elégelte meg, és kitalálta a #FatAtFashionWeek hashtaget az Instagramon. Olyan stílusos fotók gyűltek össze a hashtag alatt, amelyek bebizonyítják, hogy 38-as, sőt, 44-es méret fölött is öltözködhetnek az emberek. Sőt, jól érzik magukat a bőrükben, a ruháikban, magabiztosak, szépek, mi kell ennél több?

Talán csak az, hogy ne csak a divatmárkák, hanem a filmek, a sorozatok, a reklámok vagy a magazinok is rájöjjenek arra, hogy nem csak vékony és kecses lányok léteznek, hanem ennél sokfélébbek vagyunk – szerencsére.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek