pápai joci

A Dal 2019: Pápai Joci és Az én apám című szám nyert

Szombat este rendezték A Dal 2019 döntőjét. A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, Az én apám lett Magyarország legjobb dala és ő képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban. Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót.

A döntőben ez a 8 dal vett részt:

  • a The Middletonz – Roses
  • Oláh Gergő – Hozzád bújnék
  • Nagy Bogi – Holnap
  • Fatal Error – Kulcs
  • Pápai Joci – Az én apám
  • Szekér Gergő – Madár, repülj!
  • Acoustic Planet – Nyári zápor
  • Vavra Bence – Szótlanság

Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót,

hiszen két évvel ezelőtt Origo című dalával már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 8. lett.

Forrás:
MTI Fotó

A 37 éves előadó tizenöt éve szerepel zeneszerzőként és szövegíróként is a hazai könnyűzenei színtéren. Mostani győztes dalát, Az én apámat Molnár Ferenc Caramellel közösen írta. Mint a döntőben elmondta, a dal a szeretetről szól.

A műsor bebizonyította számomra, hogy nem rétegzene, amit csinálok.

Köszönöm az országnak, Caramelnek, az apámnak, aki a legnagyobb ember, akit ismerek" - fogalmazott azután, hogy a műsorvezetők bejelentették a győzelmét. A showműsor után A Dal - Kulissza című műsorban elmondta: maximalista ember, de a közönsége és hite nélkül ez semmit se érne.

Remélem, hogy amikor ezt a dalt ma énekeltem, mindenki érezte, amit én.

A dal üzenete, hogy szeressük a jelenben azt, akit később elveszíthetünk, mert akkor már nem tud visszajönni. Fél életemen át kerestem, ki is vagyok valójában. Sok kudarc ért, és bár a családom mindent megadott nekem, jó ideig boldogtalan voltam, mert a szakmaiság, amit el akartam mondani az embereknek, nagyon sokáig nem jött át. Mégis hittem abban, hogy ez az egyetlen utam, egy évig nem hallgattam zenét és amikor az Origót megírtam, megtaláltam önmagam" - tette hozzá Pápai Joci.

A májusi Eurovíziós Dalfesztiválon 42 ország képviselője indul, a magyar versenyző a május 14-i első elődöntőben lép színpadra.

(Forrás: MTI)

Objektum doboz