Egyéb kategória

Tavaszváró tepertőkrém friss petrezselyemmel

Megosztó étel a tepertő és a belőle készült kence, a tepertőkrém is. Vannak, akiknek rossz emlék a menza ízetlen uzsonnakrémje, amit töpörtyűkrémnek csúfoltak, más az egészségtudatos táplálkozás miatt kerüli, mondván, hogy túl zsíros, de vannak rajongói, akik előszeretettel készítik otthon. Nekik mutatunk most egy remek receptet.

vous - 2019.03.01.
Tavaszváró tepertőkrém friss petrezselyemmel

A friss és ropogós tepertő kis sóval, lilahagymával és lágy kenyérrel sokakat elcsábít, főleg a házi változat, de piacon is kapni igazán jól elkészített töpörtyűt. A házi változat sem bonyolult, de kissé időigényes, igaz, sok dolgunk nincs vele.

Otthon célszerű libatepertőt készíteni, sokkal barátságosabb az illata, mint a sertéshájból készültnek.

A házi libatepertőhöz a libahájat kockákra vágva egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt 1 órán át főzzük, majd leszűrjük, és áttéve egy serpenyőbe jól megpirítjuk. A kiolvadt zsírt üvegbe tesszük, és ízlés szerint használhatjuk főzéshez, vagy kenhetjük kenyérre, újhagymával, friss paradicsommal, paprikával, esetleg hajában sült krumplival remek vacsora.

A tepertő mindenesetre tovább alakítható, ledarálva kerülhet az ellenállhatatlan töpörtyűs pogácsába, de kellemesen fűszerezve, kikeverve hosszan eltartható szendvicskrém készülhet belőle, ami vendégvárónak is tökéletes.

Tepertőkrém recept >>>

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.