Kókuszimádók egyik kedvence a Raffaello-golyó, ami otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen, és csupán 4 alapanyaggal. Elronthatatlan és ellenállhatatlan, egyetlen hibája, hogy mindig hamar elfogy...
A hófehér, csupa lágyság, kókuszpihével borított Raffaello az egyik legkedveltebb édesség, falatnyi kényeztetés, ami a belsejében egy szem pirított, ropogós mandulát rejt meglepetésként. Zseniális ízkombináció, amit otthon is reprodukálhatunk, méghozzá meglepően egyszerűen, csupán fehér csokoládé, kókuszzsír és természetesen kókuszreszelék kell csak hozzá, no meg a belsejükbe mandula.
A házi Raffaello ezzel a recepttel soká eltartható, hiszen egyik összetevője sem romlandó, üvegbe vagy szép dobozkába téve pedig gasztroajándéknak is tökéletes.
Raffaello házilag
Hozzávalók:
15 dkg fehér csokoládé
7,5 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
2 evőkanál kókuszzsír
20-25 szem héjatlan mandula