Egyéb kategória

Könnyű és diétás eperkrém egyszerűen, vegán változatban

Az eperkrém akkor a legfinomabb, ha kellemes lágy és könnyű, ehhez pedig általában mascarpone és tejszín a kötelező alapanyag. De nem ebben a desszertben, ez ugyanis csak növényi alapanyaggal készül, mégis nagyon jó állagú és isteni finom, alakbarát és egészséges!

vous - 2021.06.08.
Könnyű és diétás eperkrém egyszerűen, vegán változatban

A hűsítő, selymes gyümölcskrémek és habok a nyár legjobb desszertjei, és ha szívesen kanalazgatunk ilyeneket, érdemes egy kicsit egészségesebbre és alakbarátra alakítani, így bármikor nassolhatunk belőle. Ez az eperkrém pont ilyen, egyszerű, de nagyszerű, könnyed, lágy, isteni finom, növényi tejjel és étkezési keményítővel készül, glutén- és laktózmentes, vegán étrendbe is beilleszthető.

konnyu-es-dietas-eperkrem-vegan-mindenmentes

konnyu-es-dietas-eperkrem-vegan-mindenmentes
Forrás:
cookta.hu

Természetesen tehéntejjel is ugyanígy elkészíthető, ha növényit választunk hozzá, akkor a legjobb a kókusztej, mert az egy kis plusz ízt is ad hozzá, de bármilyen más magtejjel is működik – sőt ezzel a módszerrel nem csak eperrel, hanem más gyümölccsel – málnával, szederrel, vegyes erdei gyümölccsel, de akár meggyel is készíthetünk ilyen isteni és egészséges gyümölcskrémet.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek