Egy kellemesen fűszeres, omlósra sült csirkemell mindig jó választás, különösen azoknak, akik diétáznak, vagy a könnyedebb étrendet kedvelik. Most egy könnyű salátába került, gyorsan elkészül, nagyon omlós és finom, különösen joghurtos öntettel tálalva.
A sovány csirkemell rengeteg módon készíthető, még a sütésére is rengeteg alternatíva létezik. Most egy hibrid módszerrel készült, és nagyon puha, szaftos lett a végeredmény. Száraz tepsiben került elősütésre, épp csak egy kis olajjal megkenve, sóval és borssal fűszerezve, majd átkerült egy vékony fokhagymaágyra tepsibe, itt jött a fűszerezés és egy kis vaj, így a csirke a fűszerek ízét tökéletesen felveszi, a vajtól pedig kellemesen omlós lesz.
Diétázóknak ideális salátával és joghurtos öntettel vagy akár párolt zöldséggel, de természetesen bármilyen „komolyabb” köret is jó hozzá, sőt tehetjük szendvicsbe, tekerhetjük tortillába is – például egy magunkkal vihető munkahelyi ebédhez.